Restauracja Delfin

Oferujemy

  • pyszne obiady
  • organizacja imprez okolicznościowych
  • menu świąteczne

Kontakt

Bar Bistro Delfin
ul. Piotrkowska 20
tel. 42 630 72 77

Menu

Informacje o aktualnym menu w barze lub pod numerem 42 630 72 77.

Codziennie wprowadzamy zmiany w jadłospisie, a jest w czym wybierać...

Wybrane dania:

MIĘSA DODATKI JARZYNY
  1. Koltet de volaille
  2. Kotlet szwajcarski
  3. Beouff Strogonow
  4. Brizol z pieczarkami
  5. Schab panierowany
  6. Schab po żydowsku
  7. Pulpety cielęce
  8. Kotlet mielony cielęcy
  9. Kotlet mielony wieprzowy
  10. Gicz cielęca
  11. Golonka zapiekana w grzybach
  12. Medalion z piersi kurczaka
  13. Eskalopki cielęce
  14. Zawijasy wołowe
  15. Bitka wołowa
  16. Rumsztyk wołowy
  17. Kurczak duszony w śmietanie
  18. Pierś z kurczaka duszona w śmietanie
  19. Udko faszerowane
  20. Żołądki drobiowe w sosie koperkowym
  1. Ziemniaki
  2. Kasze – gryczana, perłowa, pęczak
  3. Kopytka
  4. “Żelazne kluski”
  5. Kluski półfrancuskie
  6. Kluski na parze
  1. Kapusta z grochem
  2. Kapusta z grzybami
  3. Kapusta zasmażana
  4. Kapusta słodka
  5. Buraczki zasmażane
  6. Marchewka z groszkiem
  7. Marchewka z jabłkiem
  8. Oraz surówki sezonowe


INNE DANIA ZUPY Z KUCHNI STAROPOLSKIEJ
  1. Placek węgierski
  2. Placki z łososiem
  3. Placki ziemniaczane ze szpinakiem
  4. Placki ziemniaczane z żurawiną i gruszkami
  5. Pierogi po żydowsku
  6. Pierogi z mięsem
  7. Pierogi z jagodami
  8. Pierogi z serem i rodzynkami
  9. Bliny z grzybami
  10. Bliny z łososiem wędzonym
  11. Cepeliny z mięsem
  1. Barszcz czerwony z ręcznie robionymi uszkami
  2. Zupa-krem z dyni
  3. Czernina z łazankami
  4. Barszcz czerwony zabielany z tłuczonymi ziemniakami
  5. Kapuśniak z prażuchami
  6. Żurek z jajkiem
  7. Zalewajka (bywa na maślakach)
  8. Chłodnik (ale to tylko latem)
  9. Botwina
  10. Flaki
  11. Pomidorowa


Przekąski zimne INNE
Przekąski - na wynos, na zmówienie
  1. Śledź korzenny w oleju
  2. Śledź w śmietanie
  3. Szczupak faszerowany
  4. Sum faszerowany
  5. Karp w galarecie
  6. Łosoś w galarecie
  7. Pasztet z łososia
  8. Pasztet z dziczyzny
  9. Pasztet z gęsi
  10. Kaczka po tyrolsku
  11. Galantyna z kurczaka z bakaliami
  12. Rolada z indyka z pistacjami
  13. Mięsa pieczone w ziołach
KANAPKI
  • z tatarem
  • z pastą rybną
SAŁATKI
  • z kurczakiem
  • z paluszkami krabowymi
  • sałatka chłopska