Restauracja Delfin

Oferujemy

  • pyszne obiady 
  • organizacja imprez okolicznościowych
  • menu świąteczne

Kontakt

Bar Bistro Delfin
ul. Piotrkowska 20
tel. 42 630 72 77

O Delfinie

Najpierw były „obiady domowe”. Pierwszego dnia działalności lokalu przygotowałam trzy zupy, kotlety mielone, schabowe, brizol... Ilość Gości przerosła wszelkie oczekiwania. Zjedzone zostało wszystko. Po tygodniu zaczęłam szukać personelu do pomocy. Po kilku latach zrodził się pomysł stworzenia firmy rodzinnej.  W 2004 roku powstał „Delfin”.

Codziennie rano, pędzę na rynek po zakupy pamiętając, że
„Świeżość i wybór dobrego prowiantu jest pierwszym warunkiem dobrej kuchni”

oraz, że
„Trzy gatunki mięsa zdatne są tylko na befsztyk: polędwica, kotletowe i pierwsze krzyżowe”
.

A potem przygotowujemy dla Państwa zupy, pieczenie, kotlety, naleśniki, kulebiaki, placki, jarzyny, leguminy, ciasta i kompoty. Nasza kuchnia opiera się na starych przepisach kuchni polskiej, tak gotowała moja Babcia i Mama. Ja też jestem “wyznawczynią” mistrzyni polskiej kuchni, Lucyny Ćwierczakiewiczowej.

Ten lokal nie jest tylko miejscem, gdzie można „coś zjeść”, ma w sobie ciepło domowej jadalni i wdzięk salonu.  Starannie zaprojektowane wnętrza nawiązują do atmosfery wiejskiego dworku, gdzie jadało się na co dzień solidnie, a od święta wykwintnie, ale zawsze zdrowo i smacznie. Niektórzy Klienci „wpadają na zupkę”, inni przychodzą zjeść rodzinny obiad, spotykają z kontrahentami, organizują  spotkania koleżeńskie, wyprawiają imieniny, przyjęcia komunijne... zamawiają dania na Wigilię i Boże Narodzenie czy Wielkanoc.

Niektóre potrawy, robione dokładnie wg wskazówek Mistrzyni można zamówić w „Delfinie” specjalnie na święta, czy bankiety, na przykład:

“Szczupak nadziewany na Wigilję
Po oczyszczeniu 3 do 5 funtów szczupaka i osoleniu, wziąć jak zwykle ugotowanego średniej grubości makaronu na drobno połamanego, zmieszać go z 3 ugotowanemi na twardo i usiekanemi jajami, jedną cebule upieczoną i posiekaną, dodać szynki tartej kawałek, łyżkę masła, garść bułki tartej, soli, pieprzu – wymieszać, nadziać tem szczupaka i upiec w piecu, smarując masłem. Na post zamiast szynki daje się grzyby suszone,  gotowane i usiekane”


Serdecznie zapraszamy,

404 Not Found

Not Found

The requested URL /autoryzacja/check/www.bistro-delfin.pl was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.